сряда, 2 октомври 2019 г.

Литературен конкурс "Писмо до поета"

Казват, че всеки поет в джоба си някъде пази един пожълтял празен лист, за своя живот да разкаже… Поезията обаче е диалог между хора от целия свят. И тъй като нашите конкурси събират творци от различни краища на страната и света, по случай световния ден на поезията 1 октомври, Литературен клуб „Многоточие“ и Издателска къща „Многоточие“ обявяват поетичен конкурс на тема:
„ПИСМО ДО ПОЕТА“
Регламент:
1. Стихотворенията трябва да са написани като ПОЕТИЧЕН ДУЕТ. Това значи, че те трябва да са написани от двама автори. Единият автор трябва да напише писмото до поета, а другият да му отговори от името на поета в две независими, но смислово свързани стихотворения. Двете стихотворения представляват поетичен дует.
2. И двамата автори на стихотворенията трябва да са членове на Литературен клуб „Многоточие“. Всеки автор има право да участва само в един дует.
3. Допускат се до две произведения на дует.
4. Произведенията не трябва да са публикувани до сега в никакъв вид.
5. Срок за изпращане на творбите – 31.10.2019г.
6. Конкурсът е анонимен! Изпращайте поетичните дуети, съпътствани с двете имена на авторите на e-mail: klub_mnogotochie@abv.bg. Те ще бъдат публикувани от администратор под пореден номер. Моля, да бъдат упоменати и потребителските имена на авторите във фейсбук, ако те се различават от истинските.
7. Начин на оценяване:
Всеки от вас ще има право да даде оценка по шестобалната система за всяко едно произведение, като коментар под публикацията. От получените за даден дует оценки, се пресмята средно аритметично, което ще представлява Оценката на читателите. Срокът за оценяване ще е до 5 ноември.
Освен това ще има и жури в състав:
- Рени Васева – автор на стихосбирките „Погледи“ и „Очите на града“ – победителка в предишни конкурси на ЛК „Многоточие“;
- Ренета Първанова – талантлива поетеса и автор на романа „Тя се страхува само от градушките“.
Членовете на журито също ще дадат оценките си обективно, без да знаят имената на авторите. Тяхното мнение ще определи Оценката на журито.
Средно аритметично от Оценката на читателите и Оценката на журито ще определи крайната оценка за произведението. Накрая всички резултати ще бъдат подробно обявени в таблица.
8. Награди:
Първо място – преференциални цени за издаване на книга от Издателска къща „Многоточие“ – стихосбирка, сборник, роман или друго. Наградата важи и за двамата автори на отличеното произведение и има срок на давност една година. Освен това и двамата автори ще получат почетни грамоти.
Второ място – алманах с поезия „Точка на пресичане“ на ЛК „Многоточие“ за всеки един от авторите, както и грамоти.
Трето място – сборник с разкази „Степен на свобода“ от Даниел Меразчиев за всеки един от авторите, както и грамоти.
Ако някой от спечелилите вече притежава тези награди, то те ще бъдат заменени с други.
Линкове към всички участващи в конкурса творби ще бъдат добавяни в края на тази публикация.
И нека поезията обединява!
Линк към Литературен клуб "Многоточие":
https://www.facebook.com/groups/356959951343390/
Линк към страницата на ИК"Многоточие":
https://www.facebook.com/%D0%98%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%9C%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B5-548310052367375/

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...