четвъртък, 3 декември 2020 г.

С благодарност...

Когато написах първото си стихотворение, на десет, не знаех накъде ще ме отведе, но след него последваха второ, трето… И така пълнех тефтерите със стихове, и ги прибирах в чекмеджето на ученическото бюро. Но колкото повече се вглеждах във всяка нова пролет, те се множаха. Такава е тя, предвестница на нещо ново. И благодарение на хората, които срещах в живота ми, затова че искаха да ги чуят, се роди първата ми книга, в навечерието на Коледа, през 2012г. След нея полетяха като птици още десет. И всяка носеше радостен миг в сърцето.

Днес, когато отново наближава Коледа, изпитвам радост, не само от моите книги и от тази, която ще се роди скоро, а и от това, че вече и като редактор, и като издател, съвместно с прозаика Даниел Меразчиев, срещаме хора, които са ни очаквали, за да помогнем да се роди тяхна книга – първа, втора или трета… Нашата кауза е ясна на всеки, и то без да я изказваме на глас. Да помогнеш на един млад автор, който не знае пътеките, е чисто човешко, но и пълно с добро.

Искам сърдечно да благодаря на всички, с които се намерихме през последните години, от създаването на ИК „Многоточие“, защото радостта не е само ваша, скъпи автори, тя е и наша. Неописуемо е, когато вие докоснете новата си книга. С голяма радост споделяте всички с нас тази истинска пролет, че светът се изпълва докрай с емоция, с усмивки, с издишана сбъдната мечта.

От нас, Ивелина Цветкова, Даниел Меразчиев и всички колеги от екипа ни, с които работим, ви желаем един вълшебен завършек на настоящата година и едно приказно начало на Новата, която да стъпва с вас така, както вие желаете.

Благодарим и на всички читатели, добавили към библиотеките си от нашата обща радост. Бъдете здрави!

Ивелина Цветкова


 


Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...