сряда, 27 октомври 2021 г.

"Големите мечти" на Любен Гатев...

Любен Гатев е роден през 1990 г. в град Троян. Завършил е магистърска програма по творческо писане в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Романът „Големите мечти“ е неговата първа книга.

"Имах удоволствието дълго да работя върху романа на Любен Гатев. Бях поканен да му бъда редактор и аз съвестно прочетох и обсъдих с автора всяка глава. В началото романът ми се струваше по-скоро приключенски – в стила на новите „криптоисторически“ произведения. Но лека-полека открих, че освен голямата авторова ерудиция, заплетения сюжет и интересните обрати – в него има заложено и нещо, което в повечето от „романите с напрежение“ няма – в него има човечност. Всъщност това (открих, четейки) се дължеше на факта, че когато има любов – има и човечност. Защото този роман е и роман за любовта. И също – за колебанията и търсенията на младия човек. Как такива дълбоки психологически теми се влагат в един роман, почти напълно отговарящ на определението за трилър? Ще видите, ще усетите, четейки. Любен Гатев е успял!"


Калин Терзийски - поет, писател, сценарист


 

"Страст и кристали" от Вестислав Иларионов...

  Очаквайте! Срещата ми с 23-годишния Вестислав Иларионов не беше случайна и то в най-хубавия сезон – пролетта. Цъфналите дървета наоколо ся...