сряда, 26 януари 2022 г.

Когато настоящето има нужда от добри думи…

Всяка една наша мисъл може да бъде споделена по различни начини, за да достигне до друг. А когато прибавим своя оригиналност в поднасянето ѝ, вълнението на получателя се издига на висотата на радостта на дете – не толкова малка като ръст, а голяма, колкото е най-искрената усмивка.

Ние, от ИК „Многоточие“, пожелахме чрез сборника „Защо пиша това писмо?“ да споделим общото писмо на 64 автори, участници в Първия международен поетичен конкурс „Защо пиша това писмо?“ В него височината не е от значение, защото той обедини творци от различни краища на света – на възраст от 8 до 78 години. Всички стихотворения пристигнаха в нашата редакция единствено чрез пощенски плик и с помощта на химикал.

Наградените и избрани от всички 197 творби от конкурса обаче тръгват отново на път. А получател си ти, читателю, който в момента може би се усмихваш или пък тъгуваш… Но ние вярваме, че това дълго писмо би те отделило за малко от динамичния ден.

А какво ще откриеш в него? Може би ще ни разкажеш или ще пожелаеш да се включиш догодина със своето писмо към света, когато ще се срещнем отново с химикал в ръка. Тогава всички ще сме с една година по-мъдри, а навярно и по-добри.

Нека нашето добро писмо пристигне до теб сега, когато настоящето има нужда от добрите думи на всички!


 
Ивелина Цветкова и Даниел Меразчиев  



 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...