понеделник, 14 март 2022 г.

Вълшебствата нямат граници...

В тази книга ще откриете един приказен свят, в който чудесата не свършват. Добрите герои побеждават злото, а правдата възтържествува. Приключенията са безкрайни.
Потънеш ли в дълбините на приказките, мечтите ти, мило дете, се сбъдват. Преданията и легендите на дедите ни оживяват и ни карат да възкликнем и се доверим на въображението си, което ни пренася сред еднорози, дракони и магьосници. Така и ние заживяваме в чуден свят, който ни кара да се чувстваме истински щастливи.
Какво се е случило, преди авторът на книгата да бъде поканен на сватбата на дъщерите от далечното царство Кели и Доли и защо е бил алчен кралят, поискал бадемово дърво? Кои са беднякът Дашко, злият магьосник Злобус, маймунката Кинли, лакомият бръмбар, магьосникът Чакрас, горските духове?... Героите в приказките на Стефан Страшимиров са много и сякаш са възседнали клоните на голямо вълшебно дърво, откъдето приканват да се качим при тях, и деца, и родители, и да достигнем света на вълшебствата. Но сетне и да слезем и продължим устремени напред с вярата, въображението и интуицията към по-добрия изход - доброто.
Автор на различни сборници с приказки, фантастични, хорър и фентъзи разкази, показващи възможното бъдеще, което не свършва никак добре за човека.
Сътрудничи на различни вестници като "Стършел", "Труд", "Рибар" и приложението му "Наслука", "Трета възраст", "Втора младост", където се представя с хумористични материали, фейлетони, вицове. Награден в конкурса "Дарителство", както и от радио "Сион", "Кръстю Пишурка" и други.
Книги от същия автор: "Онлайн убийства", "Калоян - царят на българите", "Игрите на скорпиона", "Островът на призраците - Галахар", "Вълшебната раковина", "Черен шоколад".
Е-книги: "Страната на здрача", "И Сингдомо обича приказки", "Диамантите на Ракшаса", "Бумерангът винаги се завръща".
Насладете се на вълшебствата!
Очаквайте скоро "Вълшебното бадемово дърво"!
 

 
 

 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...