понеделник, 26 август 2019 г.

Слънцето отказва да залезе с "Очите на града" на Рени Васева...

Готови ли сте да се заредите с кръвообращението на Вселената? "Очите на града" на Рени Васева е вече факт.
Напомняме, че дебютната книга на авторката - "Погледи", беше издадена като награда за първо място в литературния конкурс на тема "Далекогледство", организиран от Литературен клуб "Многоточие". С втората си стихосбирка поетесата продължава темата за пулса на града, следвайки неговия поглед, който може да обърне хода на времето и достигне дори детството с цветни хвърчила.
Не четете тази книга на един дъх! В нея слънцето отказва да залезе, защото е перо. А всеки докоснал се до стиховете на Рени Васева има опасност да застане очи в очи със собствения си живот. Предупредени сте!

"Когато погледът достигне до очи, които имат способност да виждат всичко, той става магичен и разказва тихо за Вселената, но с глас, който едва ли сте чували. Тази книга е продължение на „Погледи“ – първата стихосбирка на авторката, и има точно тази способност. В нея ще се срещнете очи в очи не само с тези на града, но ще откриете за себе си свой любим творец, който така ще ви привлече с богата метафоричност, образ  и сила на душевността, че ще усетите кръвообращението на Вселената. 
Може да запарят въглени по петите ви, но ще танцувате, хващайки най-шарените хвърчила в ръцете си, защото погледът на града може да достигне дори детството. В книгата слънцето отказва да залезе, защото то е перо – перо за много стихове.
Тишината мълчи,
разпъната на кръст…
Безценна е играта
на сънените пеперуди,
залитащи по мокрите ливади…
А къщите кънтят,
превземани от празнота…
И любов…

Чувате ли жалното скимтене на оглушалите врати, останали без стави, олющени, сълзящи, които в старческата си безпомощност все още вярват в щастието?"
От редактора - Ивелина Цветкова

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...