четвъртък, 24 октомври 2019 г.

Среща с Трилет…


Съвсем скоро ни предстои среща, но не каква да е, а с носителя на парещата все още трета награда от VIII-ми Литературен конкурс на КДК „Нов живец“ – Атина, Надежда Станилова. Разказът ѝ „Среща с Трилет“ плени журито, а авторката откри своето издателство – „Многоточие“. Магичното заглавие на разказа ѝ се залепи мигновено на корицата на новата ѝ книга и съвсем скоро дебютната „Среща с Трилет“ ще зарадва много читатели. Бъдете сигурни, че това няма да е обикновена среща. Разказите, кратките форми и хайку в книгата ще ви отведат далече, там, където всички ние имаме нужда да усетим лекотата и вълшебството - на словото. Ще уловите мъдростта на детето, ще отворите кутията „Детство“… Ще разберете къде живеят писателите и поетите, както и най-добрият приятел, най-милото и добро същество, предаващо любов за цял живот когото срещне. Цялата книга е такава – любов! Една ефирна дантела от вкуса на времето, в която животните имат националност, а учениците, говорещи английски като роден език, са истински артисти.
Дали има формула за живот? Или път от обратната страна на времето? Избягайте от сивотата на делника и ще попаднете в паралелна действителност, където ухае на дюли, а листата на ореха шепнат любовта: “Трилет… Трилет“.
От редактора – Ивелина Цветкова
Очаквайте!

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...