четвъртък, 14 ноември 2019 г.

Контакт - литературен конкурс

Ние не знаем кога ще се случи това знаменателно събитие, може би още утре, но учените са непреклонни, че сме съвсем близо до осъществяване на контакт с извънземен разум. Не знаем и как ще протече тази среща. Великият Стивън Хокинг предупреждава – много често срещата между две цивилизации е завършвала пагубно за едната, въпреки че сме от една раса. А може би извънземните изобщо няма да ни обърнат внимание, както е в „Пикник край пътя“ на братя Стругацки. А може би… Едно е сигурно – основна роля за по-нататъшното ни развитие ще изиграе начина на общуване при първия контакт. Какво ще ни кажат инопланетяните, дали ще искат да ни чуят, а дали ние няма да ги разберем погрешно? Предположете вие!

Уважаеми госпожи и господа! Литературен клуб „Многоточие“ и Издателска къща „Многоточие“ обявява конкурс за къс разказ на тема:

„КОНТАКТ“

Регламент:
1. Разказ в обем до 4 страници, формат А4.
2. Допускат се до две произведения на автор.
3. Произведенията не трябва да са публикувани до сега в никакъв вид.
4. Срок за изпращане на творбите – 17.12.2019г.
5. Конкурсът е анонимен! Изпращайте произведенията си, съпътствани с две имена на e-mail: klub_mnogotochie@abv.bg. Те ще бъдат публикувани в групата "Многоточие" от администратор под пореден номер. Моля, да бъдат упоменати и потребителските имена на авторите във фейсбук, ако те се различават от истинските.
6. Начин на оценяване:
Всеки от вас ще има право да даде оценка по шестобалната система за всяко едно произведение, като коментар под публикацията. От получените за даден разказ оценки, се пресмята средно аритметично, което ще представлява Оценката на читателите. Срокът за оценяване ще е до 20 декември.
Освен това ще има и жури в състав:
- Валентин Попов - Вотан – автор на сборниците „Нощта срещу ноември“, „Пепел от мрак“, „Брод през световете“, „Ангелите нямат криле“ и на още много фантастични и хорър разкази;
- Донко Найденов – автор на сборниците „В капана на неизвестното“, „Ударите на съдбата“, „Отвъд страха“, „Марудските катакомби“, „Хоризонтите на лудостта“, и на още много фантастични и хорър разкази.
Членовете на журито също ще дадат оценките си обективно, без да знаят имената на авторите. Тяхното мнение ще определи Оценката на журито.
Средно аритметично от Оценката на читателите и Оценката на журито ще определи крайната оценка за произведението. Накрая всички резултати ще бъдат подробно обявени в таблица.
7. Награди:
Първо място – преференциални цени за издаване на книга от Издателска къща „Многоточие“ – стихосбирка, сборник, роман или друго, както и почетна грамота.
Второ и трето място – книги от български автори, членове на ЛК „Многоточие“, както и грамоти.

https://www.facebook.com/548310052367375/photos/a.548858232312557/638133850051661/?type=3&theater 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...