четвъртък, 23 януари 2020 г.

"Шах и мат" - литературен конкурс

Включихте ли се в нашия литературен конкурс?
Ако все още не сте, може да го направите до 9 февруари.

Литературен клуб „Многоточие“ и Издателска къща „Многоточие“ обявяват конкурс за хумористичен разказ на тема:
„ШАХ И МАТ“
Регламент:
1. Хумористичен разказ в обем до 3 страници, формат А4. Под „хумористичен“ се разбира да се търкаляме на пода от смях, като подигравки на етническа, религиозна или политическа основа са недопустими!
2. Допускат се до две произведения на автор.
3. Произведенията не трябва да са публикувани до сега в никакъв вид.
4. Срок за изпращане на творбите – 9.02.2020г.
5. Конкурсът е анонимен! Изпращайте произведенията си, съпътствани с две имена на e-mail: klub_mnogotochie@abv.bg. Те ще бъдат публикувани от администратор под пореден номер. Моля, да бъдат упоменати и потребителските имена на авторите във фейсбук, ако те се различават от истинските.
6. Начин на оценяване:
Всеки от вас ще има право да даде оценка по шестобалната система за всяко едно произведение, като коментар под публикацията. От получените за даден разказ оценки, се пресмята средно аритметично, което ще представлява Оценката на читателите. Срокът за оценяване ще е до 12 февруари.
Освен това ще има и жури в състав:
- Гергана Егова - Динева – автор на хумористичните сборници „Емигрантски неволи“ и „FUCKтически всичко е възможNO“.
- Роси Антов – автор на „Ключ за жива вода“ и „Есента на нежния циник“.
Членовете на журито също ще дадат оценките си обективно, без да знаят имената на авторите. Тяхното мнение ще определи Оценката на журито.
Средно аритметично от Оценката на читателите и Оценката на журито ще определи крайната оценка за произведението. Накрая всички резултати ще бъдат подробно обявени в таблица.
7. Награди:
Първо място – преференциални цени за издаване на книга от Издателска къща „Многоточие“ – стихосбирка, сборник, роман или друго, както и почетна грамота.
Второ и трето място – книги от български автори, членове на ЛК „Многоточие“, както и грамоти.
Произведенията заемащи от първо до десето място ще бъдат включени в Алманах Многоточие 2020. С изпращането на творбите авторите автоматично дават съгласие за това.
Пожелаваме ви успех!
Ето и линк към страницата на клуба: https://www.facebook.com/groups/356959951343390/


Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...