сряда, 4 март 2020 г.

Истински празник с Рада Капралова и "Родината в мен"

Една чудесна премиера на Рада Капралова, истински празник, предизвика много овации зад граница.
А думите на Рада осветяват: "Благодаря ти, "МНОГОТОЧИЕ"!
Изключително приятна бе изненадата, която ми поднесе Литературен клуб "Многоточие" и Издателска къща "Многоточие" на 23 февруари, когато бе представен в Атина сборникът със стихове и разкази "Родината в мен"!"
А ето и текста на Поздравителния адрес:
Уважаема г-жо Капралова,
Приемете нашите поздравления от Литературен клуб „Многоточие“ и Издателска къща„Многоточие“, послучай представянето на петата Ви авторска книга „Родината в мен“.
Като член на Литературен клуб „Многоточие“, още от самото му създаване, вие споделяхте прекрасните си творби с всички нас и участвахте в редица литературни конкурси. Ваши стихотворения намериха място и в първия алманах с поезия на ЛК „Многоточие“ – „Точка на пресичане“.
Творчеството Ви е истински празник за нас и най-сърдечно Ви пожелаваме да сте здрава, вдъхновена, окрилена и все така да докосвате сърцата на читателите, защото рисувате най-красивите образи и нежни трепети.
Благодарим Ви за участието и в конкурса „Писмо до поета“, където заедно с талантливата Венета Искренова си извоювахте първа награда за написване на дуетно стихотворение. Наградата на ИК „Многоточие“ беше издаване на авторска книга напреференциални цени, и сме безкрайно щастливи, че именно тя спомогна новата Ви духовна рожба да види бял свят. Книга, пълна с топлота, тайнопис на душата, достигаща дълбоко в сърцата, и най-вече свързана с вашите корени – Майка България!
Поклон пред Вас и пред всички творци от КДК „Нов живец“ – Атина, които с благородното си дело обезсмъртихте творчеството на поетесата Мариана Кузманова в книга.
Нека творческите Ви изяви да събуждат все повече усмивки в очите на читателите!
Бъдете!
На добър час!
23.02.2020 г.
гр. София
Ивелина Цветкова
Даниел Меразчиев
"Студен зимен ден в центъра на Атина.Залата на Културния център "Марко Драгуми " се оказа тясна да побере всички желаещи да се докоснат до красивия свят на Рада Капралова ...Една вълшебна хармония от думи и музика,една задушевна и топла атмосфера,един споделен духовен празник...много цветя,обич и усмивки...
Четейки ни откъси от новата си "рожба" -пета поред-мелодичният й глас ни водеше към един свят на радост и хармония,красота,пълнота и щедрост,като същевременно в него се прокрадваха нотки на гняв,безпокойство,упрек,болка...
Рада притежава изключителното обаяние на човек ,творец,събеседник ,интелектуалец и родолюбец!Сърцето й е запазило детската си чистота и е изпълнено с любов към Родината ,към доброто и хубавото!
"Преглъщам трудната съдба
и денем пращам вест по облаче
а нощем пак съм у дома...
И знам защо съм аз "виновен"-че
потомък съм на горди българи!"
("Вината на емигранта")
НА ДОБЪР ЧАС РАДА! ПОПЪТЕН ВЯТЪР НА КНИГАТА ТИ!
ДО НОВИ СРЕЩИ !"
КДК "Нов живец"

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...