сряда, 4 март 2020 г.

Щастието е магия с "По колелото на времето" и Светла Богданова

Щастието е магия. Още повече, когато не го държиш за себе си, а го пуснеш по колелото на времето. Тогава можеш да погледнеш света с други очи. А когато един поет дарява на целия този свят творчеството си, е като криле – криле на орел, който е символ на слънцето.
След „Когато завалят усмивките“, „В сянката на мрака“ и „Циганско лято“, авторът Светла Богданова ще зарадва скоро своите читатели с четвърта поетична книга –„По колелото на времето“. Горнооряховската поетеса е член на Литературен клуб „Асен Разцветников“ при НЧ „Напредък – 1869“, в който мастилницата не пресъхва още от създаването ѝ, от далечната 1954г.
През 2019г. клубът издаде сборник за деца „Пъстра дъга“ (изд.Многоточие), където намериха светлото си място и стихове на един поет-счетоводител - Светла Богданова.

„Всеки миг е безценен и уникален. Усещаш ли, читателю, как всичко случващо се около теб, дори най-незначителното, придобива огромен смисъл. И става все по-красиво. Само се огледай наоколо и ще видиш цялата прелест на живота. Тя е в малките неща, в усмивката, в дъжда, в гълъбите, в залеза, в страстта. Наслади се на сегашния момент. Отвори тази книга и там ще откриеш вълшебството на думите, с които авторът ни повежда, още със заглавието – с пеперудени криле, към посланието на дъжда, към нощта на поета, родния край... Дори ще разберете баланса на един поет-счетоводител, който понякога мери своите думи, но пък толкова много любов дарява, че колелото на времето успя да стигне до вас – с мастило, вълшебство, любов.
Щастие е да притежаваш тази книга. И знаеш ли кое е най- хубавото? Това, да казваш „щастлив съм“ всеки ден, както ни казва Светла Богданова:
Щастлива съм, напук на всички спънки,
че още по земята стъпвам.
Че могат още да ме галят
на изгрева лъчите алени…“ 


Ивелина Цветкова - редактор



Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...