сряда, 4 март 2020 г.

"С форма на геврече" на Ивелина Цветкова

Ето, че дойде време да ви съобщя, че излезе от печат единадесетата ми поетична книга. Тази книга не е кулинарна, нито разказва за уменията ми в кухнята. Не е шедьовър на времето, но пък в нея има различни на вкус съставки – брашно, вода, мая, сол и захар, с които животът така е набухнал под лъчите на слънцето, в стихове, че е придобил магическа кръгла форма. Колкото и да го усукваме обаче, той си остава трошлив, но винаги с вкуса на времето.
Кръгът е символ на слънцето, здравето, щастливото семейство, а и на земята – тази пъстроцветна шир. Но знаете ли кое е най-хубавото – това, че пътят ни по нея е общ и можем да си пожелаваме един на друг най-доброто.
Хванете с ръце книгата с форма на геврече и тя ще ви разкаже и как смешно тича времето, и как е някак пълно, дори напомня за пролет… И силата ѝ е в това, че в нея са закодирани думите „благодаря“ и „пребъди“ – думи, които спасяват.
А следите на едно пролетно момиче са стигнали дотук, за да ви примамят да погледнете три пъти слънцето през магическия кръг – за здраве, берекет и щастие!
Книгата може да я откриете с автограф в книжарница "Многоточие" в жк.Илинден, пл.Преображение, ул.Ружа - 1 или като я заявите на страницата на издателството във фейсбук 


И.Цветкова

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...