четвъртък, 18 юни 2020 г.

"Написана картина" и Емил Карамитев

Очаквайте скоро новата книга на Емил Карамитев!
Приятелски поздрави, много емоции и сбъдната втора мечта на автора в света на Словото...

Радостта е видима, когато картините на природата около нас ни карат да вдишваме самия Живот. Но най-хубавото е, че можем всичко това да го описваме с думи.
Радостно ми е, че Емил се довери на мен като редактор с отпечатването на първата му книга, а и сега, с новата му рожба „Написана рисунка“, както и на Даниел Меразчиев, и нашата ИК„Многоточие“, в която всъщност екипната работа ражда приятелства и прави вълшебства. Вълшебството ще усетите и вие, читателите, още щом докоснете кориците на тази книга. А защо е вълшебна? Вълшебна е и за това, че е сбъдната мечта. Вълшебна е и защото писателското перо на Емил е топено в мастилницата на тъжни и радостни делници и празници, а когато се слеят, написаното се превръща в рисунка – рисунката на Живота!
Успешен полет, Емил! Нека е вълшебно!
Ивелина Цветкова - редактор


"Първата книга с поезия при повечето творци идва случайно - като плод на юношески емоционални трепети, влюбвания, разочарования. Затова е радостно, когато се появява втора книга – тя е като заявка, че към литературната ни гилдия се присъединява млад автор, който възнамерява да изпраща своите светли послания към всички, които обичат да четат поезия. А е тъжен факт, че през годините на Прехода и пишещите, и четящите българи намаляват. Нека приветстваме Емил Карамитев за неговия избор и да му пожелаем високи стремления и далечни хоризонти!"

Павлина Павлова - писател

"Емил Карамитев e открояващо се име в младата българска литература. Още с първата си книга „Намери ми душа“ той предизвика интереса на приятелите и почитателите на изящната словесност. На представянето ѝ в Културен център „Люлин“ тя беше посрещната с овации. Той е разностранен талант – поет с характер, добър белетрист, има изяви и в драматургията. И най-важното – етичен човек и верен приятел.
И в интимната лирика и в творбите му са на социална тематика той е успял да изгради собствен стил. Втората му книга „Написана картина“ е ярко доказателство за това. Не се съмнявам никак в нейния успех. С нея той ще утвърди името си на талантлив млад писател. А българската литература има нужда от свежа кръв.
Пожелавам му да продължава в този дух и да не се главозамайва от успехите!
Щастлив полет на книгата!"

Димитър Милов - поет

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...