четвъртък, 7 октомври 2021 г.

Нов поетичен конкурс в "Многоточие"...


 Откога не сте писали на лист хартия с химикал? Ние ще те предизвикаме да го направиш, след което да изпратиш написаното до адрес, а в навечерието на Коледа може да получиш и награда. Как?
Уважаеми госпожи и господа! Литературен клуб „Многоточие“ и Издателска къща „Многоточие“ обявяват международен поетичен конкурс на тема:

„ЗАЩО ПИША ТОВА ПИСМО“

Регламент:
1. Поезия в обем до 1 страница, формат А4. Текстовете да бъдат написани на български език. Приема се всякаква тематика, с изключение на политическа.
2. Допускат се до две произведения на автор.
3. Творбите не трябва да са публикувани до сега в никакъв вид.
4. Срок за изпращане на стихотворенията – 12.12.2021г.

5. Начин на участие: Изпращайте произведенията си на хартиен носител на адрес: София, 1330, ул. „Добротич“, бл.36, ап.10, получател: Ивелина Цветкова.
Скъпи приятели! Както вече се досетихте, за този конкурс ще трябва да използвате единствено и само услугите на Български пощи. Стихотворенията трябва да са написани на ръка, с химикал, върху хартиен лист или пощенска картичка. Текстът трябва да започва със заглавието на произведението, следва самото стихотворение, а накрая две имена и възраст на участника.
На отделен лист, на гърба на същия или на разстояние от основния текст, напишете три имена, настоящ адрес, имейл и телефонен номер. Някои от писмата ще бъдат снимани за социалните мрежи, като единствено ще се оповестят имената на автора или неговия псевдоним, без личните данни като адрес, телефонен номер и имейл.

6. Начин на оценяване: Жури на конкурса ще бъдат собственикът на издателска къща „Многоточие“ – Ивелина Цветкова и основателят на Литературен клуб „Многоточие“ – Даниел Меразчиев. Ще се оценява ХУДОЖЕСТВЕНАТА СТОЙНОСТ на произведението и ОРИГИНАЛНОСТТА на изпратеното писмо.
7. Награди:
Първо място – издаване на книга от Издателска къща „Многоточие“ – стихосбирка, сборник, роман или друго, както и почетна грамота. Наградата включва всички разходи по издаване на книга в тираж 100 броя, 100 черно-бели страници, формат А5 (предпечат, оформление на корица, издаване на ISBN номер) с изключение на редакцията. Ако спечелилият наградата пожелае да издаде по-обемиста книга, то той ще си доплати допълнителните страници на разумна цена.
Второ и трето място – книги от български автори, членове на ЛК „Многоточие“, както и грамоти.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на Коледа, 2021г. на страниците на Издателство „Многоточие“ във Фейсбук и Инстаграм.

8. Забележки. Изпращайки творбите си за участие в конкурса, авторите се съгласяват личните им данни да бъдат ползвани за организацията на конкурса, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД), във връзка с употребата и прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27.04.16 г., относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни. С изпращане на творбите за участие в конкурса, участниците автоматично декларират, че са запознати с условията на конкурса и че ги приемат.
Успех! 

https://www.facebook.com/548310052367375/photos/a.548858232312557/1117932425405132

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...