четвъртък, 9 юни 2022 г.

Поздрав с благопожелания…


Пролетта е предвестник на нещо ново, а какво по-хубаво от поздрав с поезия, която обгръща всичко с любов!
Такава е всяка една дума на свещ. Лъчезар Лазаров – пролетен поздрав, който напомня, както всеки изгрев, че денят е дар, но и съзерцание на красотата безкрайна!
Понякога е светло, понякога е тъмно, но в цялата земна картина е Той, Господ, за да се открием всички ние, многогрешните, и да продължим, но по-добри в делата си.
Послание към света е стихосбирката „Пролетен поздрав“, идваща като дъждец в новото време, в новия сезон на живота, за да не увяхва вярата ни.
Така е в небесата на „Пролетен поздрав“:
„Да се реем свободни в простора,
над житейските стръмни скали,
без умора, сами, без умора,
като силни духовни орли…“
(из „В небесата“)
Чрез поезията си свещ. Лъчезар ни дарява благослов, за да изникне цветецът на желания, вечния рай, а крехкият свят да бъде облечен в любов и плам, с дрехата на пролетта, която идва с нови надежди.
Тихият вятър в стихосбирката е обещание, че можем всички заедно да съградим пролетния цвят на живота:
„Тогава просто ще мълча, ще слушам,
ще гледам плахо отстрани.
След бурите ще чакам сам, приглушен,
тих вятър да погали моите страни…“
(Из „Лъх от тих вятър“)
Многослойна е поезията на свещ. Лъчезар, а там въглените се превръщат в думи, в песни за България, за Човека, за природата, на която ние сме пазители под слънчевите лъчи. И съм щастлива, че именно поезията ни срещна – чрез доброто писмо на свещ. Лъчезар Лазаров, изпратено до издателството ни за Международния поетичен конкурс „Защо пиша това писмо?“, за да продължим заедно със сборника му с разкази, есета и исторически очерци „По широкия свят“ и достигнем до пролетния поздрав на настоящето – чрез поезията на твореца, който няма да спре да напомня, че Бог е във всички нас.
А Той е любов…
Тя е в теб, и в мен, и в Него…!
 
Ивелина Цветкова - редактор на книгата
Дизайн корица: Даниел Меразчиев
 
Очаквайте скоро "Пролетен поздрав"!
 

 
 
 

 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...