вторник, 31 май 2022 г.

Поетическа работилница „Истински неща“ - литературен конкурс


Лятото е бъбриво вълшебно колело, когато децата се радват навън на безгрижни игри, тичат свободни сред аромата на окосени треви, а морето не е само до колене. Лятната ваканция е изпъстрена като с водни боички и сякаш има гласче на дете.
„Няма по-тържествен химн на земята от бърборенето на детските устни“, е казал Виктор Юго.
ИК „Многоточие“ и „Приказки по ноти“ обявяваме начало на Поетическа работилница чрез новия ни проект, а именно Национален литературен конкурс „Истински неща“ за написване на стихотворение за деца.
Кои са истинските неща, които можем да извадим от стария кош с играчки и чрез любов да ги съживим? Кои са истинските неща в живота, които да останат дълго в съзнанието на едно дете?
Нека всички заедно да направим Поетическа работилница и да съживим истинските неща чрез римите.
Регламентът на конкурса включва следните изисквания:
– стихотворенията да са с детска тематика
– да не са публикувани досега
– всеки участник може да изпрати до 2 (две) стихотворения
– без ограничение за възраст на участниците
– творбите се изпращат в електронен вид, с обем на брой стихотворение до една страница, формат А4, шрифт Times New Roman, размер 12
– всяко стихотворение да е придружено с трите имена на участника, възраст, както и адрес и телефонен номер за връзка
Всички, които желаят да участват в конкурса „Истински неща“, могат да изпращат своите стихотворения на: konkurs.istinskineshta@abv.bg
Ще бъдат връчени награди грамоти за първо, второ и трето място и книги на ИК „Многоточие“.
Но това не е всичко! Най-добрите стихотворения ще бъдат публикувани в сборник за деца „Истински неща“. Всеки участник в конкурса, с изпращането на своите творби,
се съгласява автоматично те да бъдат публикувани в сборник и в медийното пространство с цел популяризиране на автори и конкурса.
И това не е всичко! Голямата награда е песен по текст от конкурса, която ще създадат и изпълнят „Приказки по ноти“.
Какъв по-хубав старт от 1 юни – денят на детето! Затова ИК „ Многоточие“ и „Приказки по ноти“ стартираме своя нов проект от 01.06.2022 г., а крайният срок за изпращане на творбите е 31.07.2022 г.
Наградите ще бъдат обявени през септември на фейсбук страницата на ИК „Многоточие“.
Жури на конкурса: ИК „Многоточие“ и „Приказки по ноти“.
Химн на конкурса е песента „Бархетният заек“ с автор на текста Юлияна Янкова, издала своите книги „Зеница на времето“ и „Пешка“ (изд.„ИК „Многоточие“), която се усмихва по детски от небето. Музика и изпълнение на песента: „Приказки по ноти“:
*ИК „Многоточие“ е специализирана в издаването на книги на български автори. Собственици са Ивелина Цветкова и Даниел Меразчиев – писатели, организатори на редица национални и международни литературни конкурси, журиращи, както и с много реализирани проекти за малки и големи. Издателство „Многоточие“ и Литературен клуб „Многоточие“ са тясно свързани и общата им кауза е да помагат на млади автори в целия процес по издаване на тяхната мечтана книга.
„Приказки по ноти“ е плетеница от музика, театър и приложни дейности. В куфарите на „Приказки по ноти“ има много песни, вълшебни герои, светлинен театър, приказки, игри с пръсти и жестове. Цвета Мишкова е създател и Творчески ръководител на „Приказки по ноти“. Тя е артист – автор на песни, приказки, сценарии; актьор в детски представления; изпълнител – вокал, китара, укулеле; водещ на музикални занимания за най-малките, гласов терапевт, а в сферата на приложните дейности е известна като Цветоплети.

 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...