понеделник, 11 юли 2022 г.

„Метаморфози“ се завръща...

Преди четири години излезе от печат стихосбирката „Метаморфози“ . Сякаш беше вчера, когато споделяхме заедно вълненията покрай дебютната ѝ книга. Още топлят спомените мнозина, присъствали на премиерата – в света на поезията ѝ, на по чаша вино, в уюта на живописта, под звуците на тиха музика в Тereza Art Gallery  в гр. Варна.

Но „Метаморфози“ реши да продължи своя път сега, в новия вид на времето, където настоящето ускорява пулса на щастието на твореца, за да го чуе и новият член на семейството на Албена –  малкият ѝ син.

А стиховете ѝ продължават да разказват за живота още – чрез „Метаморфози“. Чува те ли ги?

„По пътя все вървях, да диря

една светулка, да огрее дните.

В живота като малка буква скитах

и се оплитах, възели развързвах…“

 

Албена Латинова е родена в гр. Айтос. Завършила е Музикално училище в гр. Димитровград със специалност Естрадно пеене. Албена е и талантлива поетеса, която е започнала да пише стиховете си от любопитство. Те стигат до различни конкурси, за да получат грамоти и отличия. В първата си издадена стихосбирка „Метаморфози“  тя ни води по спиралата на върховете, обиколните пътища и спадове в бруталността на живота. Съвременният поглед върху прогресивните промени развива поглед върху всяка ситуация по неповторим начин, като отваря механизмите на преживяното. В стиховете се откриват ключовете за много наболели теми и ни карат да ги преживеем по неописуем начин. Всяка мисъл на автора дава своя смисъл и място, като ни разкрива отговорностите, които трябва да приемем. С мечтателния си дух и въображение, тя ни облагородява и всеки читател ще открие вдъхновение да твори в себе си своето начало.

Очаквайте скоро „Метаморфози“!

 


 

 

 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...