вторник, 18 октомври 2022 г.

Хроника на тъмните времена...

Романът „Кръст и меч“ е хроника на тъмните времена, когато жестокият княз Борил чрез интриги и терор се е добрал до трона. Дори в тия жестоки времена Орденът на кардероните с кръст и меч е защитавал угнетените. Наричали ги богомили, еретици, слуги на дявола, но всъщност те защитавали народа от дяволските управници.
В ония времена е имало лечители, които са давали всичко от себе си, за да излекуват бедните и онеправдани люде. Хрониката за светеца-лечител е достоверен факт, записан в аналите от 1208 г.
В „Кръст и меч“ ще усетите духа на епохата и ще бъдете увлечени от приключенията. Орденът на кардероните бил единствен, който давал надежда на угнетения народ, и много селяни се присъединявали към неговата борба.
Генчо Железаров – Скалата, предводител на Ордена на кардероните, често казвал: „Мен сам Бог ме постави да се боря с неправдите с дяволските изчадия, затова с кръст и меч в ръка ще се борим докрай“.
Стефан Страшимиров е автор на различни сборници с приказки, фантастични, хорър и фентъзи разкази, показващи възможното бъдеще, което не свършва никак добре за човека.
Сътрудничи на различни вестници като „Стършел“, „Труд“, „Рибар“ и приложението му „Наслука“, „Трета възраст“, „Втора младост“, където се представя с хумористични материали, фейлетони, вицове. Награден в конкурса „Дарителство“, както и от радио „Сион“, „Кръстю Пишурка“ и други.
Книги от същия автор: „Онлайн убийства“, „Калоян - царят на българите“, „Игрите на скорпиона“, „Островът на призраците - Галахар“, „Вълшебната раковина“, „Черен шоколад“, „Вълшебното бадемово дърво“..
Е-книги: „Страната на здрача", „И Сингдомо обича приказки", „Диамантите на Ракшаса", „Бумерангът винаги се завръща".

 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...