вторник, 18 октомври 2022 г.

Детска радост в Монтана...


След броени дни „Детска радост“ ще премине по коридорите на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ гр. Монтана и ще се настани удобно в стаите на малките пациенти на болницата. Книжката ще им пожелава добро утро чрез най-различни интересни герои, а вечер ще е галеща песен със стихотворението „Приспивно“:
 
Лека нощ! Очички затвори!
Нежно вятърът ще ти попее.
Лека нощ! Отвън снегът вали.
Бурята ядосана вилнее.
 
Огънят в огнището гори.
Пламъците тичат по стените.
И от бурята не се плаши!
Спи дете! Сънувай ти звездите!
 
Лека нощ! Не спира да вали.
Бурята фучи със страшна сила.
Спи спокойно и не се плаши!
Бди над тебе Бог и те закриля!
 
Но това не е всичко, защото авторът Георги Костодинов ще посети скоро малките пациенти и ще им разкаже от първо лице за таралежа Симеон, за слона Тото, за палавия Иво, дори и за един крокодил, живеещ в Африка.
Дали авторът се е срещал реално със всички герои от книгата, не знаем, но сме сигурни, че децата ще се запознаят с тях и ще им бъде много весело. А какво по-хубаво лекарство от усмивките!
Книгата за деца „Детска радост“ се финансира от ИК „Многоточие“. Тя е специално издание за малките пациенти на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ гр. Монтана и се разпространява безплатно за тях.
 
„…Ех, че чуден, весел влак!
Бърза, бърза, трак-трак-трак,
да пристигне с чудесата
той навреме при децата!“
(из „Влакче“)
Георги Костодинов
 

 

 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...