петък, 17 март 2023 г.

Добрите писма на Димитър Драганов ще пътуват и към Радославовата къща...


Стихосбирката „Портрет на живота“ на Димитър Драганов продължава напред по пътя си към сърцата на нови читатели!

След втората среща на книгата с търновска публика, новините за награди от конкурси, творчески срещи и интервюта не спират. А младият автор днес отправи и сърдечна покана към всички приятели на поезията от гр. Ловеч. Само на крачка разстояние е датата 23 март, където добрите писма на Димитър Драганов ще докоснат по вълнуващ начин гостите в Радославовата къща.

„За мен е чест и изключително висока отговорност като млад автор да гостувам в Радославовата къща, в която ще имам ценната възможност да споделя на присъстващата аудитория повече по отношение на същността на добрите писма, на словото, на изкуството, на творчеството си, както и за мисията на Издателска къща „Многоточие“ в подкрепянето на авторите при реализирането на техните творчески дела!“, сподели Димитър Драганов с почитателите си в творческите си страници.

Димитър Драганов e на 23 години, родом от град Стралджа, област Ямбол. Понастоящем живее в красивия гр. Велико Търново. Младият автор заема челни места в много национални и международни конкурси, а в Първия международен поетичен конкурс „Защо пиша това писмо?“ на ИК „Многоточие“ грабна като добронамерен бял гълъб Голямата награда за издаване на авторска книга, а именно реализираната „Портрет на живота“.

Като психолог, взел най-доброто от обучението във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, професията му дава възможности да погледне себе си, а и другите хора, при това не само през призмата на взаимоотношенията, а и чрез поезията. Обратната връзка между автор и читател е запомняща, но и срещата им очи в очи, освен че е обединяващ момент, той е и поглед от друг експерт – читателят.

Думите в поезията на Димитър са винаги добронамерени и раздаващи светлина към всички. Такива са и в дните му, където среща непринудено тези, които желаят доброто да завладее света.

Ето и приятелската покана от автора, който не спира да казва гласно „По пътя на поезията се стъпва с добро сърце.“:

„Скъпи приятели на поезията, скъпи приятели на изкуството, чувствам се изключително щастлив точно в този момент да споделя с Вас поредната красива, позитивна и сияйна новина, която долетя към мен като устремен във висините бял гълъб, който желае да изпрати на някого колективното добро писмо на вярата, надеждата и любовта – този път от Централна Северна България, и по-точно – от град Ловеч! На 23 март, с начален час 17:30 ч., втората ми стихосбирка „Портрет на живота“, издадена след Първия международен конкурс на Издателството на мечтите! (да, мисля, че след толкова много време ще бъде съвсем пунктуално от моя страна да го нарека точно така!) – Издателска къща „Многоточие“ – ще бъде представена пред ценителите на римуваното слово в Радославовата къща. Сърдечно каня всеки един от своите фейсбук приятели от Ловеч да се видим, да се запознаем, да поговорим за култура и литература в една задушевна, топла обстановка, която неминуемо ще остави благоприятни спомени в нашите сърца!“


 


 

МОЕТО ДОБРО ПИСМО
Оставил съм ви книги без цена. Цената на душата не подхожда!
Надявам се, че моите слова с игла по сетивата ви убождат.
Когато задушава те тъга и няма на кого да се оплачеш,
прегръщам те с небе от топлина, което през тегобите си крачи.
Пораснал през години на беди, издигнал се над пепелната злоба,
научих, че проклетите пари са просто увлечения. Пред гроба.
Опитвах се да бъда мил и чист, когато светлината ви изпращам.
Душата ми е бял вселенски лист, но вече и душата ми се схваща.
Написах ви добрите си писма, с които ви обичаме, другари!
Оставил съм ви книги без цена, които ще посвирят на китари.
Преминахме през хиляди беди, които ме изцеждаха жестоко.
Душата ми човешка не мълчи. Душата на словата не е стока!
По-беден от притичващия плъх, дарявам ви с обичане словата.
Не ми е нужен бляскавият връх, защото съм приятел на душата.
Душата ми е скромна топлина, поливаща загиващото цвете.
Оставил съм ви книги без цена, които се надявам да четете...
© Димитър Драганов


Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...