сряда, 8 ноември 2023 г.

„ПУФ, ПИФ и ПАФ“ – трите прасенца, приказка в рими от Павлина Йосева

„Зимата обаче бърза!
Взело всичко да замръзва:
ветрове издули жили,
храстите се вкочанили…
Не, не ви разказваме приказка за лека нощ, а е един миг от най-забавната приказка.
„ПУФ, ПИФ и ПАФ“ – трите прасенца, приказка в рими, така е озаглавена най-новата книга на Павлина Йосева и скоро ще излезе от печат, за да получи усмивки от малки и големи.
Каква е поуката в приказката в рими „ПУФ, ПИФ и ПАФ“ и какво творческо предизвикателство отправя авторката към най-малките читатели на последната страница, ще разберете скоро.
Красивите цветни илюстрации в книгата са на известния художник Стайо Гарноев.
Оформление: Гергана Траянова
Редактор: Катрин Стоянова
Коректор: Виолета Инева
Очаквайте „ПУФ, ПИФ и ПАФ“ скоро!
Павлина Йосева е родена в гр. Шумен на най-светлия празничен ден – 24 май. Има няколко издадени книги със стихове, като двуезичнатата ѝ „Отвъд тишината“ е представена и в Санкт Петербург, Русия.
Обича да се забавлява, когато пише хумористични стихотворения.
„Първо ги пиша на диалект и след това ги превеждам.", шегува се тя.
Носител е на множество национални литературни награди: през 2005-та – първа награда в конкурса „ЕРАТО” на вестник „Уикенд”; „Искри над Бяла” 2010-та, през 2012 г. – в конкурса на името на Биньо Иванов. През 2014 г. става носител на „Златен Пегас“, връчен ѝ лично от Недялко Йорданов. С Първо място в престижния конкурс „В полите на Витоша“, носител на „Наградата на фондация Панагирик“ за цялостно творчество, първо място в националния конкурс на името на Николай Лилиев и много други.
Член е на съюза на шуменските писатели и на санктпетербургския писателски съюз.
Павлина Йосева е художник и има участия в общи, международни и благотворителни изложби. Досега е осъществила осем самостоятелни изложби в България и чужбина.
Автор е на няколко документални филма като режисьор и оператор. Участник в „България търси талант“ през 2019 г.
От няколко години Павлина Йосева представя из цяла България свои авторски спектакли в партньорство с Надежда Цанкова, която композира музика и свири на китара, кавал и тъпан.
 

 

 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...