четвъртък, 27 май 2021 г.

Добре дошли в приключенията...

Уважаеми госпожи и господа! Скъпи приятели! Литературен клуб „Многоточие“ и Издателска къща „Многоточие“ обявяват конкурс за приключенски разказ на тема:
„ТАЙНИТЕ НА ИЗГУБЕНИЯ ГРАД“
Регламент:
1. Разказ в обем до 4 страници, формат А4. Темата е класически приключенски разказ, от типа на историите на Жюл Верн, Майн Рид, филмите за Индиана Джоунс и др. подобни.
2. Допускат се до две произведения на автор.
3. Творбите не трябва да са публикувани досега в никакъв вид.
4. Срок за изпращане на разказите – 27.06.2021г.
5. Конкурсът е анонимен! Изпращайте произведенията си, съпътствани с две имена на e-mail: klub_mnogotochie@abv.bg. Те ще бъдат публикувани от администратор под пореден номер. Моля, да бъдат упоменати и потребителските имена на авторите във фейсбук, ако те се различават от истинските.
6. Начин на оценяване:
Оценяването ще бъде единствено от жури. Те ще номинират общо 20 творби, които ще намерят място в бъдещ алманах, а три от тях ще получат първо, второ и трето място.
ВНИМАНИЕ! Жури на конкурса ще бъдат учениците от 7 клас при ОУ „Петко Р. Славейков“ – гр. Пещера, под ръководството на Богдана Сиракова – главен библиотекар на НЧ „Развитие-1873“ – гр. Пещера.
Оценки от читателите няма да има! Може да направите свой кратък коментар на произведенията под публикациите, като спазвате добрия тон. Линкове към всички разкази за конкурса ще бъдат публикувани в края на тази публикация.
7. Награди:
Първо място – преференциални цени за издаване на книга от Издателска къща „Многоточие“ – стихосбирка, сборник, роман или друго, както и почетна грамота.
Второ и трето място – книги от български автори, членове на ЛК „Многоточие“, както и грамоти.
Двадесет номинирани разказа (заедно с първите три места) ще бъдат включени в бъдещ алманах на ЛК „Многоточие“. С изпращането на творбите, авторите автоматично дават съгласие за това. В същия алманах ще бъдат публикувани и номинираните разкази от предишните два конкурс за проза – „Закрилниците“ и „Алиби“.
Веднъж изпратени произведения, няма да бъдат премахвани по желание на авторите им!
Успех на всички участници!
Не забравяйте, че това е само игра!
 
 
 

 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...