вторник, 1 юни 2021 г.

Шарено на точки и весело по детски

Шарено на точки и весело по детски!

Такова е посланието на традиционната за ОУ „П. Р. Славейков“ гр.Пещера изложба на художествени творби, която бе открита тази вечер в Градска художествената галерия“ Проф. Веселин Стайков“, с иновационна арт инсталация изработена от над 70 ученици от училището.

Това се надяват да постигнат младите художници и техния вдъхновител Никола Руков, в деня на детето, за да е по-весело и по-ведро на всички.

В изложбата участваха и седмокласниците, журиращи в тазгодишния ни литературен конкурс за приключенски разказ „Тайните на изгубения град“, с ръководител Богдана Сиракова – главен библиотекар на НЧ „Развитие – 1873“. Сякаш стартът на конкурса ни и посланието на днешния празник на училището се преплита с многоточие за успех.

Гости на изложбата – Г-жа Елена Рядкова – заместник-кмет на Община Пещера, г-жа Пенка Христоскова –директор на ОУ „П. Р. Славейков“, г-жа Балканджиева – гл. експерт образование в общинска администрация, общински съветници, родители, приятели , ученици и учители от училището.

 

„На 12 години вече можех да рисувам като Рафаело, а ми бе нужен цял живот, за да се науча да рисувам като дете“, с тези думи на Пикасо, Спартак Кънев поздрави младите надежди в областта на изобразителното изкуство и им пожела много творчески успехи и участия в изложби.

Нека е шарено на точки и весело по детски! ИК ‚Многоточие“ поздравява всички деца при ОУ „П.Р.Славейков“ по случай първи юни и желае още много творчески успехи! Успех на журиращите в литературния конкурс на ИК „Многоточие“ и ЛК ‚Многоточие“!

Източник и снимки: Пенка Христоскова














 

 

 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...