вторник, 22 февруари 2022 г.

Слънце в портрета...

„Мечтая за свят на споделеност и топлина, в който сърцата на хората ще са отворени за добро…“ Не, това не са мои думи, въпреки че е една от моите мечти, а наскоро споделени думи на младия автор на стихосбирката „Портрет на живота“ (изд. „Многоточие“) Димитър Драганов.

За него мога да ви говоря толкова много, и ако е чрез рими, то няма да мога да побера всичко в една страничка. Но бих озаглавила стихотворението си „Слънце в портрета“. Кое е слънцето ли? Поезията!

Димитър Драганов е достоен за адмирации. „Портрет на живота“ също. А те не спират след спечелването на Голямата награда и статуетка „Любов“ на ИК „Многоточие“ и издаването на стихосбирката му „Портрет на живота“. Доказват го многобройните читатели, споделили впечатленията си от поезията на Димитър. А многобройните награди и интервюта на автора не спират.

Често поглеждам към сцената на най-различни автори. Понякога ръкопляскам, друг път си тръгвам от там, отпуснала ръцете си. Нещо подобно е на това да разглеждаш картинна галерия. Пред някоя от картините можеш да ахнеш и да усетиш странното пърхане на пеперуди в тялото, пред друга пък, колкото и да стоиш пред нея, не усещаш нищо – нахвърляни с четка бои, без усещането за цялост. Но това е хубавото на всичките сцени, галерии и дни –  че срещаме, ахваме или подминаваме. А тогава следва и отсяването, нещо подобно на ситото.  Това, което успее да премине през него, запазваме за себе си.

Запазете и вие за себе си поезията на Димитър, а защо не и да я споделите с топлина. Там е доброто, с което един млад автор мечтае да изпълни целия свят! Доброто писмо е и на кориците на сборника „Защо пиша това писмо“. Стихотворението му често ще ви напомня, че добрите писма са в нас самите. Открехнете и общото писмо на 64-те автори в книгата и ще разберете защо пишем писмата си към живота.

ИК „Многоточие“ честити на Димитър Драганов спечелените награди от последните дни – наградата на Младежки дом – Враца и Първото място в конкурса „Чудото любов“ – Хасково!

 




 Ивелина Цветкова - гл. редактор на ИК "Многоточие"

За поръчки на "Портрет на живота" тук: https://www.facebook.com/%D0%9F%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0-104311931966354

За поръчки на сборника "Защо пиша това писмо" тук: https://www.facebook.com/izdatelstvo.mnogotochie 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...