четвъртък, 18 януари 2024 г.

"Вълшебният свят на Мики и Мини", от Елена Стилиянова...

 

Очаквайте!
Приказката в рими „Вълшебният свят на Мики и Мини“ скоро ще ви пренесе в един магичен и различен свят, в който са Мики и Мини Маус – любими герои на малки и големи. Очакват ви със сигурност много вълнуващи преживявания. Ще се насладите на невероятните мишлета и техните приключения, любимци и на младата авторка Елена Стилиянова, която започна да подготвя с много любов ръчно изработени от нея картички с пожелания и автограф за всички, които ще си поръчат книгата ѝ.
А Елена е ученичка в 11 клас в ПГСС ,,Сергей Румянцев" в град Луковит. Тя е само на шестнадесет години, а творческите ѝ идеи се множат всеки ден. Много обича да пише и рисува. Платното и боите са пред нея почти всеки ден, а чрез четката създава настроение за всички докоснали се до нейните творби. Цветните илюстрации, които ще откриете във книгата ѝ, както и на кориците на „Вълшебният свят на Мики и Мини“ са нейно дело.
Награждавана многократно в конкурси за поезия и за детска рисунка, където заема челни места. Често изненадва с нейни стихотворения и рисунки учителите си. Така едно пълно копие от нейните картички с написано на тях стихотворението ѝ „За вас, учители, с любов“, подарени им за празника на будителите, достигна и до конкурса „Защо пиша това писмо“ на ИК „Многоточие“ през 2022 г. В него Елена си извоюва Отличие в Първа възрастова група. Участва и в сборниците „Защо пиша това писмо“, както и в сборника за деца „Приключения по пижами“ – приказки за лека нощ, а и в кулинарно-поетичната „Шантава кулинарна книга“ на ИК „Многоточие“, където стихотворението ѝ „Щастливата кулинарка“ и рецептата ѝ „Баница със сирене“ се класираха с грамота за отлично представяне.
Ето какво ни сподели Елена с широката си усмивка, готова за нови предизвикателства в творчеството ѝ:
„Рисуването и поезията се превърнаха в мои любими хобита. Още първото стихотворение, което написах на 11 години, беше наградено с Първо място. Обичам да участвам в различни конкурси на общинско, областно и национално ниво. Включих се и в училищния клуб ,,Поезията – свят на мечти’’, за да мога да се усъвършенствам в писането и изразяването на себе си. Истински щастлива съм, че съвсем скоро първата ми книга ще е факт. В нея ще имате възможността да се пренесете в един вълшебен и различен свят на Мики и Мини, които ще преминат през всякакви приключения.
Благодаря на ИК ,,Многоточие ", че прие идеята ми и я направи по най-добрия начин!“
Очаквайте скоро „Вълшебният свят на Мики и Мини“ от Елена Стилиянова!
Редактор: Ивелина Цветкова
Художник корица и илюстрации: Елена Стилиянова
Оформление: Даниел Меразчиев
 

 

Резултати от Трети национален литературен конкурс „Истински неща“ 2024 г.

  П Р О Т О К О Л Уважаеми участници, отваряме отново вратите на Трета творческа работилница „Истински неща“, за да обявим класирането. Конк...