петък, 19 януари 2024 г.

"Да уловиш звезда", от Велимир Тодоров

Толкова много звезди е уловил тази нощ авторът на книгата "Да уловиш звезда", че утрото днес в гр. Сливен беше по-светло от всякога. Навярно всички в града са усетили вълнението на младия автор и са се убедили, че всичко е възможно, а може би са си намислили и желание.

Всеки знае как да си улови звезда – протяга ръка към небето, затваря очи с усмивка и си намисля желание. Понякога тези вълшебни светлинки може да се окажат дори съвсем близо до нас, кацнали на повърхността на дъждовна локва, море или река. Но там освен отражението им можем да видим и лицата ни. Дори целия свят. И точно тези моменти ни напомнят, че всичко е възможно.

Точно такава е дебютната стихосбирка на петнадесетгодишния Велимир Тодоров – сбъдната мечта. А авторът със сигурност е уловил звезда, за да ни разкаже чрез перото за детството, любовта към света и всички сезони, за най-различни любими герои и дори за любимата му първа учителка. В „Да уловиш звезда“ няма как да не срещнете радостта. Та нали тя е най-голяма в сбъднатите мечти.

А авторът е роден на 18.08.2008 г. в град Сливен. Ученик е в IX клас в СУ „Константин Константинов“ в родния му град. От първи клас пише стихотворения и приказки. Поезията му обхваща най-различни теми, а в свободното си време обича да рисува. В книгата илюстрациите са негови.

От няколко години прави СТЕМ проекти. Участва в много национални конференции, състезания и конкурси, от които е спечелил много призови места и медали. А наскоро грабна Първа награда и в конкурс на ИК „Многоточие“.

Улови своята усмивка чрез поезията на Велимир, читателю!

Ивелина Цветкова - редактор

Корица и оформление: Даниел Меразчиев

Художник илюстрации: Велимир Тодоров


 

 


"Страст и кристали" от Вестислав Иларионов...

  Очаквайте! Срещата ми с 23-годишния Вестислав Иларионов не беше случайна и то в най-хубавия сезон – пролетта. Цъфналите дървета наоколо ся...